AnyCooL Er
Mesaj Sayısı : 10 Tecrübe Puanı : 27 Rep : 4 Yaş : 30 Nerden : İstanbul/Üsküdar
| Konu: DUYGULANDIRAN AN Ptsi Haz. 21, 2010 11:39 pm | |
| Hakkari’deki saldırıda yaralanan askerlerin talepleri duygulu anların yaşanmasına neden oldu
Hakkari’deki saldırıda yaralanan askerler, o geceyi Başbakan Erdoğan ve Org. Başbuğ’a anlattı. Cepheye gitmek için izin isteyen gazilerin sözleri duygulandırdı: “Arkadaşlarımın şehit olduğu o tepede dikilitaş olmaya razıyım.”
Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki saldırının ardından bölgeye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, askeri birliği ziyaret etti.
Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ, saldırı sırasında görev yapan askerlerlerle bir araya geldi.
Saldırı gecesi yaşadıklarını anlatan gazilerin sözleri, Erdoğan ve Başbuğ'u duygulandırdı.
Org. Başbuğ’u karşısında gören Volkan Demir ve Necati Yurt, arkadaşlarının şehit düşdüğü Gediktepede görev yapmakta ısrar etti.
'VİCDANIM EL VERMİYOR'
Volkan Demir, “Gedikli üs bölgesinde göreve hazırım komutanım” dedi.
İlker Başbuğ, Demir’e “Niye oraya gitmek istiyorsun?” diye sordu.
Demir’in yanıtı şu oldu: “Çünkü bir sene beraber olduğum arkadaşlarımı şehit ve yaralı verdim, buna vicdanım el vermiyor komutanım. Geride kalan askerliğimi orada bitirmek istiyorum, gerekirse fazlasıyla...”
'DİKİLİ TAŞ OLMAYA RAZIYIM'
"Göreve hazır olduğunu" söyleyen Gazi Necati Yurt de şöyle konuştu:
“Tabur komutanım yaralıydı. Seslendim izin istedim, kaçan teröristlerin peşine gitmek istedim. Yanımdaki mevziye roket düşmüştü, muhtemelen içindeki arkadaşların hepsi şehit olmuştu. Kaçanları izlemekle yetinmek istemedim, komutanımdan izin istedim. Mevziye terk edip onların peşine gitmek istedim ama komutanım izin vermedi. Niye izin vermediğini anlıyorum ama yediremedim kendime.
Benim de dört günüm kaldı, gerekirse bir ömür daha burada görevimi yerine getirmeye hazırım. Arkadaşlarımın kanının döküldüğü, şehit olduğu o tepede dikili taş olmaya razıyım.”
Başbuğ ve Erdoğan, gazilerle yakından ilgilendi ve onları teselli etmeye çalıştı.
En son AnyCooL tarafından Salı Haz. 22, 2010 12:03 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
Draquinq Administrator
| |
AnyCooL Er
Mesaj Sayısı : 10 Tecrübe Puanı : 27 Rep : 4 Yaş : 30 Nerden : İstanbul/Üsküdar
| Konu: Geri: DUYGULANDIRAN AN Ptsi Haz. 21, 2010 11:53 pm | |
| teşekkür ederim LÜTFEN BU TÜR KONULARA DUYARLI OLALIM VE UNUTMAYALIM HERŞEY VATAN İÇİN | |
|