Programcı Administrator
Mesaj Sayısı : 818 Tecrübe Puanı : 9432 Rep : 1002 Yaş : 28 Nerden : Ankara
| Konu: 2010'da kimleri okuyacağız? Çarş. Haz. 23, 2010 12:30 am | |
| Türk edebiyatının önemli isimleri 2010 ajandalarını açıkladı. Üç kitap projesi olan da var, ilham perisini bekleyen de Yeni kitapları merakla beklenen yazarların bu yıl da okuru şaşırtacak farklı türlerde pek çok eseri karşımıza çıkıyor. Anlaşılan, dolu dolu bir 2010 edebiyat takvimi, okurları bekliyor.
Elif Şafak "Aşk'tan çok farklı bir roman” "Sırada bir roman var. Kitabın bu yıl çıkıp çıkmayacağı yazma tempoma ve ilham perisiyle iyi geçinmeme bağlı. ‘Aşk'tan çok farklı bir roman olacak."
PINAR KÜR "Gerilim hikayesi yazıyorum" Üzerinde çalıştığım bir kitap var. Fakat özel meselelerden dolayı yaz aylarından bu yana çalışmayı bıraktım. 2010 yılında tekrar bu kitabıma başlamak, bitirip yayımlamak istiyorum. Yine bir gerilim hikayesi söz konusu. Fakat en son yazdığım 'Cinayet Fakültesi' gibi polisiye değil.
AHMET ÜMİT "Romanın asıl kahramanı İstanbul" İki yıldır üzerinde çalıştığım İstanbul hakkında bir roman var. Şehri kuruluşundan günümüze kadar ele alıyorum. Kitap, cinayetler, tarihsel bilgiler ve yedi büyük hükümdar eşliğinde şehrin çığlığını anlatıyor. Kitabın adı da 'İstanbul Hatırası.' Eğer içime sinerse ilkbaharda yayımlanacak. Zor bir roman.
LEYLA ERBİL "Alışılmış bir kalıbı yok" Yıl içinde, muhtemelen mayıs ayı gibi yayımlanacak bir kitabım var. İçeriğinden bahsetmek zor. Belirli, alışılmış bir kalıbı, konusu yok. Şu andaki ismi 'Farandol' fakat değiştirebilirim, bilmiyorum.
ŞEBNEM İŞİGÜZEL "Annesini öldüren kız çocuğunun hikayesi" Yeni romanımı bitirmek üzereyim. Adı ‘Anne Öldü’. 11 yaşında annesini öldüren bir kız çocuğunun hikayesi. Çocukların iç dünyasıyla ilgili sert bir roman. Ve biz büyüklerin onlara yarattığı cehennemle ilgili. Yayımlanma tarihi henüz net değil ama sanıyorum mart ya da nisanda çıkacak.
Mungan'dan üç kitap birden En çok okunan yazarlardan Murathan Mungan'ın yıl içinde yayımlanacak birkaç kitap projesi var: 'Stüdyo Kayıtları', '227' ve 'Şairin Romanı'. 'Şairin Romanı' fantastik türde yazdığı bir roman. 'Stüdyo Kayıtları', Mungan’ın bir anlamda şiirlerinin arka planlarını anlattığı yazılardan oluşuyor. '227' ise yazarın ilgi alanlarını da okura açan, çok çeşitli konular üzerine tuttuğu notları bir araya getiren, renkli, canlı bir denemeler kitabı.
HASAN ALİ TOPTAŞ "Minnet duygusu üzerine" Yeni romanım 2010'da biter mi bilmiyorum. Çalışma tarzım dolayısıyla belli olmuyor. Geçen yıl bir sempozyumda kitabın içeriğine dair soru gelmişti. “Minnet duygusu üzerine inşa edilen bir roman” demiştim. Gerisini söylemek istemiyorum. Biraz da süpriz olsun. | |
|