FrmCafe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FrmCafeHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma
En iyi yollayıcılar
Programcı
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Vote_lcapVirtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Voting_barVirtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Vote_rcap 
Draquinq
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Vote_lcapVirtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Voting_barVirtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Vote_rcap 
xxReDoLxx
Dj Güray
kortel
AnyCooL
estonya
KinqCommando
kaharamanlar
zargonx041
En son konular
» Knıght Online Oynayanlar...
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptyÇarş. Haz. 30, 2010 11:27 pm tarafından kortel

» Domuz
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:31 pm tarafından xxReDoLxx

» 3 Dakika Önce
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:31 pm tarafından xxReDoLxx

» Bir Çanak Ayran
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:27 pm tarafından xxReDoLxx

» Arka Kapı
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:26 pm tarafından xxReDoLxx

» Nereden anladın
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:26 pm tarafından xxReDoLxx

» Yesekmi?
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:25 pm tarafından xxReDoLxx

» No.160
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:24 pm tarafından xxReDoLxx

» Ödül
Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 29, 2010 10:22 pm tarafından xxReDoLxx

Zirve100

Zirve100 Toplist
Alexa

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım

YazarMesaj
Programcı
Administrator
 Administrator
Programcı

<b> Mesaj Sayısı </b> Mesaj Sayısı : 818
<b> Tecrübe Puanı </b> Tecrübe Puanı : 9432
<b> Rep </b> Rep : 1002
<b> Yaş </b> Yaş : 28
<b> Nerden </b> Nerden : Ankara

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Empty
MesajKonu: Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım   Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım EmptySalı Haz. 22, 2010 11:36 am

InnoTek VirtualBox sanal işletim
sistemi kurmanızı ve kullanmanızı sağlayan ücretsiz ve açık kaynak kodlu
bir yazılım. Vmware ve Virtual PC gibi alternatiflerinin yanında kolay
kullanımı ve açık kaynak kodlu olması ile göze çarpıyor.

VirtualBox bilgisayarınıza ikinci bir işletim sistemi ister Linux,
isterse Windows Vista olsun sanal olarak kurabilmenizi sağlıyor. Program
yapımcıları tarafından uyumluluk testi için, herhangi bir bilgisayar
kullanıcı tarafından yazılım test etmek için, benim gibi sürekli program
kurup kaldıranlar için ise sistemini şişirmemek için sanal ve farklı
bir işletim sistemi kurmaya yarıyor. İşletim sisteminin kullanacağı
donanım miktarını (harddisk, ram vb..) kurulum sırasında
seçebiliyorsunuz.
Kurulum başlıyor. Varsayılan ayarlarla kurulumu tamamlamanızı
öneririz.[/COLOR]

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine01pw7

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine02mo7

Kurulum bitti, şimdi programı çalıştıralım.

r30;ve ilk sürpriz! Yazılım tamamen Türkçe. Hemen yeni bir sanal makine
oluşturalım.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine03rg5

İşleme başlıyoruz.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine04ba7

Sanal makinemize bir isim veriyoruz ve kuracağımız işletim sistemini
seçiyoruz.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine05nf4

İşletim sistemimiz için belleği ayarlıyoruz. Deneyimlerimize göre 128 MB
ve üzeri işinizi görecektir. Ana sistemi belleksiz bırakmadan 1 GBr17;a
kadar yolunuz var. 1 GB bellek ayıracaksanız en az 4 GB belleğiniz
olmasını öneririz.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine06zm6

Burada daha önceden oluşturduğumuz bir sabit diski kullanmayı
seçebileceğimiz gibi yeni bir disk de oluşturabiliriz. İlk defa
kurduğunuzu düşünerek şimdi bir disk oluşturalım.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine07oz6

Sabit disk oluşturma sihirbazındayız.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine08uw7

Burada değişken boyutlu veya sabit boyutlu bir disk kalıbı seçebiliriz.
Burada size önerimiz, başlangıçta işi biraz uzatarak gerçek diskteki
dosyaların ileride daha dağılmasını sağlayabilirsiniz. Sadece bir
deneyip kapatırım, diyorsanız dinamik olarak genişleyen kalıp seçeneği
sizin için uygun olacaktır.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine09vk5

Burada disk kalıbının boyutunu seçebiliriz. Windows XP için sadece 10 GB
ayırmanız yeterli. Tabii sanal makineye kuracağınız yazılımlara da
bağlı. Kalıp Dosyası Adı kısmından sanal diskin oluşturulacağı klasörü
de seçebilirsiniz. C:\ sürücüsünde olmaması sistem sağlığı açısından iyi
olacaktır.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine10sd4

Diskimiz de hazır olduğuna göre ileriye tıklayarak işlemi tamamlayalım.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine11th2

İşlem tamam! Önceki işimize dönebiliriz.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine12zn7

Sanal makinemizi listede görüyoruz. Sağ tarafta ayarlar mevcut. İşletim
sistemi kurabilmek için CD/DVD-ROM yazan mavi kısma tıklayıp sürücüdeki
bir işletim sistemi kurulum diskini veya bir CD kalıbını sisteme
gösterip, oradan başlatmalıyız.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine13hi5

CD/DVD-ROM ayarlarında tepedeki kutuyu işaretleyip istersen esas
sistemdeki CD sürücüsünü kullandırabiliriz, isterseniz de sabit
diskimizdeki bir CD/DVD görüntüsünü okuyabiliriz.

Önemli Not: Sanal makineye bir işletim sistemi kurmak, o ürünle ilgili
olarak etkin şekilde kullanılmayan bir ürün lisansına sahip olmanızı
gerektirir.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine14xt0

Şimdi makinenin ismine çift tıklayarak sanal makineyi çalıştırabilir,
sistem kurulumuna başlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım Virtualboxsanalmakine15yc1
https://frmcafe.yetkinforum.com

Virtualbox ile Sanal Makine Oluşturmak - Resimli Anlatım
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» speeditupfree 4.0 Resimli Anlatım
» Picasa Resimli Anlatım
» Sanal Bilgisayar(Resimli Anlatım)
» VMware Workstation - Resimli Anlatım
» IDM ile sıralı indirme (rapid premium) [Resimli anlatım]